Aktuality 2021/2022

Zhodnocení práce Spolku přátel školy školního roku 2021/2022

V loňském školním roce začal Spolek přátel školy pracovat v novém složení a nejen že si poradil s nelehkou dobou covidovou, která jeho počátek "doprovázela", ale také dokázal mimo akcí pro žáky naší školy podpořit i akce humanitární na podporu dětí z oblastí postižených loňským tornádem či se zapojil do pomoci pro ukrajinské děti a jejich rodiny.

V měsíci říjnu se žáci 2. a 3. třídy naší školy zapojili do akce s názvem Děti malují na pomoc "tornáďáčkům". 10 obrázků bylo přímo vybráno jako součást charitativních kalendářů, obrázky dvou žáků zdobí titulní strany dvou vydaných kalendářů!

V listopadu proběhl ve spolupráci s obcí Machová Lampionový průvod. Pro žáky byl připraven bohatý doprovodný program a lampionového procesí absolvovalo 80 dětských návštěvníků a s nimi i kupa rodičů či prarodičů.

V prosinci jsme se zapojili do distribuce kalendáře Hrdinové v tornádově očima dětí, který díky dražbě obrázků podpořil tuto oblast částkou 63. 000,- Kč. Jako poděkování našim žákům, učitelům a také vedení školy jsme se rozhodli věnovat všem malířům, třídním učitelům a ředitelství kalendář zdarma, jako připomínku této nevšední akce.

V únoru zasáhla celý svět válka na Ukrajině a i zde jsme se rozhodli prostřednictvím našich žáků, učitelů a přátel školy pomoci. V březnu jsme díky podpoře ředitelství naší školy uspořádali sbírku nezbytných potravin a školních potřeb pro rodiny dětí, které našli v našem okolí dočasné zázemí a bezpečný "domov". Děkujeme všem, kteří se na této akci podíleli.

Radost jsme samozřejmě udělali i prvňáčkům, kterým jsme přispěli na slabikáře, podpořili jsme školní knihovnu, do které jsme dle dohody s vyučujícími zakoupili potřebné publikace a jako každý rok nechyběla "radost pro deváťáky", kterým jsme přispěli na památeční trička.

Zdá se, že akcí nebylo mnoho, ale věřte, že do každé jednotlivé jsme vložili nemalý kus úsilí, touhy udělat radost našim žákům, ale také ukázat všem ročníkům, že pomáhat je lidské a správné, protože i toto je "cesta" jak se stát dobrým člověkem.

Děkujeme ředitelství ZŠ Mysločovice za podporu akcí, rodičům našich žáků za finanční příspěvky a žákům za jejich nadšení pro akce a účast!
Věříme, že nastávající rok bude pro Spolek přátel školy ještě úspěšnějším a těšíme se na něj...

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky